Ontmoet hier ons team die voor jou klaar staat. Van dienstverlenend tot ondersteunend, iedereen is onmisbaar om onze missie tot een succes te maken!

TS Health Experience Centre - Marlien ortho

” Laat voeding jouw medicijn zijn “

Marlien van Wensen

 

 

Ik ben Marlien, orthomoleculair epigenetisch therapeut binnen het Health Centre. Geboren in 1988 in Nijkerk, dus wat boeren nuchterheid zit er vanaf het begin al in.

Ik ben misschien daarom ook niet zo van het dromen en zweven, sta liever met beide benen op de grond, dan heb je ook minder kans om te vallen.

Sinds 2021 woon ik in Ermelo, na 6 jaar in het centrum van Haarlem te hebben gewoond. Ik ben getrouwd en mama van 2 kinderen, Max (4 jaar) en May (2 jaar). De tropenjaren, maar wat kan ik ervan genieten..

” ieder persoon is uniek, en laten we dat asjeblieft zo houden ” 

Net zoals mijn werk overigens, ik doe niets liever dan mensen verder helpen met hun gezondheid. De oorzaak vinden na jarenlange (vage) klachten of direct aan de slag kunnen met een systeem wat uit balans is. Als ik al na 1 of 2 consulten een blije cliënt tegenover me heb, dan kan mijn dag niet meer stuk. Sommige klachten zijn relatief eenvoudig te verhelpen, met kennis en begeleiding van een orthomoleculair therapeut. Maar het allerbelangrijkste is, dat ieder persoon uniek is. En laten we dat asjeblieft zo houden. Niet iedereen reageert goed op bepaalde voeding, maar ook op manieren van bewegen of het slikken van supplementen. Wat voor de een werkt, kan voor de ander juist averechts werken.

Er is geen one size fits all in dit vak, dus het kijken naar de client staat voorop bij elke benadering.

” geen diëten of schema’s, maar een leefstijlaanpassing ” 

Centraal staat dat ik niet werk met diëten of schema’s, ik geloof niet dat dit goed is voor een mens. Het kan stress geven, en bij een systeem wat al uit balans is kan dit de druppel zijn.

Ik kijk liever naar de huidige leefstijl, en wat de client verder helpt in plaats van tegenwerkt. Soms een paar simpele aanpassingen, soms is er wat meer werk nodig.

Ik zie inmiddels 5 jaar cliënten, en mijn diepe interesse in de gezondheid komt niet uit de lucht vallen.

Als klein meisje had ik al veel buikpijn, vaak na het eten, maar ook op school. Na eindeloos veel bezoeken aan de huisarts en verschillende onderzoeken in het ziekenhuis kwam er niets uit. Het zal wel stress zijn of tussen haar oren zitten, ik ging vaak naar huis met voedingsvezels of tabletjes pepermuntolie tegen de buikpijn. Niets hielp. En ik leefde voor een leeftijdsgenoot al heel gezond, groene sapjes, weinig suiker, ik heb alles geprobeerd.

Ik heb een heel album op mijn telefoon buiken alsof ik zwanger was (en ja de zwangere foto’s natuurlijk ook maar die bedoel ik niet ;–)), nu inmiddels na mijn opleidingen voor mij bekend als SIBO.

In 2016 kwam er helaas wel iets uit een onderzoek, maar dat was vanwege een bobbeltje in mijn borst. Ik ging een traject in van chemotherapie en dubbele borstamputatie, en toen ik alles afgerond was stond ik zo weer op de stoep. En toen? Er was roofbouw gepleegd op mijn lichaam en ik was in en in vermoeid, maar gelukkig nog wel met een goeie dosis joie de vivre.

Ik ging op zoek naar professionele hulp, bij een oncologisch fysiotherapeut en bij een orthomoleculair arts. Huppakee, aan de slag ermee.

Wat ben ik blij dat ik die keuze toen heb gemaakt en in aanraking ben gekomen met dit vak. Mijn energie ging binnen een mum van tijd van een 2 naar een 8, en mijn járenlange buikpijn verdween. Eindelijk een verklaring én een oplossing.

Ik kreeg ergens daarna ook nog de diagnose Reumatoide Artritis, maar ik weigerde weer zware medicatie te slikken. Een paar stootkuren verder om de ontstekingen te kop in te drukken en wat injecties om het vocht eruit te halen, leef ik verder medicatie-vrij. Dit vergt soms wat discipline, maar ik heb de reumatoloog al in geen jaren meer gezien.

Ik hoop dat ik jou ook mag helpen. Met welk gezondheidsprobleem dan ook. Laten we samen kijken hoe jij je (nog) beter kunt voelen.

Klik hier voor meer informatie, of hier om direct een consult te boeken.

Liefs,

Marlien

De meeste zorgverzekeraars hebben complementaire geneeskunde in hun (aanvullende) pakket opgenomen. Kijk voor de zekerheid uw polis- voorwaarden na. U kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van uw huisarts, een afspraak maken.

Marlien van Wensen

Beroepsvereniging: CAT, NWP

AGB: 90115667

Prestatiecode:

9016 Orthomoleculaire Geneeskunde

Een 5-sterren retraite
op de Veluwe

TS Health Experience Centre - TSHEC_092©JurriaanHuting min

De ultieme wellness beleving

Ontspannen op jouw manier

Jouw Health Experience draait om ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Kom tot rust in een warm kruidenbad voor jou alleen en laat je wegvoeren door de klanken van rustige spa-muziek. Of ga voor een diep ontspannende massage die precies is afgestemd op jouw behoeftes.

Zo zorg je de rest van je leven goed voor je lijf

Waardevolle inzichten over je gezondheid

Wil je meer leren over je eigen gezondheid? Tijdens een privé consult bij een orthomoleculair therapeut kom je erachter wat voeding voor jouw lijf doet. Of ga jij voor een extra dosis zelfliefde en kies jij voor een transformatieve sessie? In het Health Experience Centre verrijk je jezelf met inzichten waar je de rest van je leven wat aan hebt. Ook kun je bij ons terecht voor een deep relax massage, een verrijkend kruidenbad of een magnesium voetenbad.

lux