Een orthomoleculair therapeut is een aardige tongbreker, en daarbij zegt het een groot gedeelte van de mensen niet veel. Hoewel, steeds vaker hoor ik mensen om mij heen “Oh wat leuk! Doe jij dat? Nou, een vriendin van mij is laatst ook naar een orthocu/ orthomolair/ortheclair/ (yes daar heb je die tongbreker) nou je weet wat wat ik bedoel geweest en dat heeft haar zou geholpen!”.

Yes! Dat is fantastisch. Dat mensen er over gaan praten én hun ervaringen delen.

Maar om je wat te helpen leg ik, Marlien van Wensen, Orthomoleculair Therapeut, in dit artikel uit wat een orthomoleculair therapeut is. En wat ‘ie doet. Zo kan jij in het vervolg je gespreksgenoot wat leren ;-).

Een ortho (denk maar aan die man of vrouw die vroeger je beugel aandraaide – de orthodontist) moleculair (denk aan moleculen) houdt zich bezig met de combinatie tussen voeding, gezondheid en ook ziekte. Ortho staat hierin voor optimaal, en moleculair voor de moleculen. Eigenlijk zegt het woord dus wel degelijk wat over de werkwijze. Het gaat namelijk in the end om een optimale balans van moleculen (vitamines, mineralen, sporenelementen) in ons lichaam, om gezondheidsklachten te voorkomen / dan wel te verhelpen.

De basis is van deze complementaire geneeswijze is gezonde, onbewerkte voeding (eigenlijk zoals de oermens), en zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Hiernaast schadelijke voedingsstoffen te mijden. Helaas is dat in onze maatschappij steeds lastiger. We hebben het allemaal druk, hebben veel lichamelijke en psychische stress, willen een leuke vriend/vriendin/partner/ouder/verzorger zijn en daardoor komen we niet meer toe om te jagen en verzamelen voor onze voeding. Iets waar we wel voor gemaakt zijn, we zijn in dat opzicht weinig tot niet geëvolueerd van deze ‘oermens’.

Het resultaat zijn verstoring van biochemische processen in ons lichaam en uiteindelijk het ontstaan van welvaartsziektes. De Orthomoleculaire Geneeskunde kijkt naar een optimale samenstelling van vitamines, mineralen en sporenelementen voor het optimaal functioneren van ons lichaam (en geest). En ik zeg persoonlijk altijd graag, we gaan op zoek naar de oorzaak van je klachten. Er is geen wonderpil om een cliënt direct van zijn/haar klachten af te helpen (al hebben soms een paar kleine aanpassingen grootste resultaten), maar ik kijk wel waar de klacht vandaan komt, om dit vervolgens aan te pakken. Hierdoor kun je grote gezondheidswinst behalen.
En die client die na 6-12 weken lachend binnenkomt en van zijn (soms jarenlange) klachten af is? Daar doe ik het voor.

Heb jij last hebt van gezondheidsklachten zoals buikpijn, hormonale klachten, huidklachten, depressiviteit, spierklachten, burn-out of overige klachten? Je kan zonder verwijzing terecht bij een orthomoleculair therapeut.
Als je een afspraak voor een intake hebt gemaakt, ontvang je voorafgaand aan de intake een uitgebreide vragenlijst om jouw klachten in kaart te brengen. Een goed onderzoek is het halve werk. Tijdens een intake (90 minuten) kijken we uitgebreid naar de klacht(en), jouw eet & leefstijl gewoontes en je behoeftes. Samen stellen we een behandelplan op, wat ook werkbaar is voor jouw situatie, om de klachten aan te pakken. Geen radicale diëten, maar bewezen en effectieve aanpassingen die jou helpen.

Vergoeding

Een orthomoleculair consult wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In jouw polis staat aangegeven wat voor jou geldt.

Marlien van Wensen

Beroepsvereniging: CAT, NWP

AGB: 90115667

Prestatiecode:

9016 Orthomoleculaire Geneeskunde

Zie ik jouw binnenkort tijdens een (online)intake?

 

Liefs,

Marlien

 

 

Bekijk ook onze andere blogs:

TS Health Experience Centre - Jolien 1
De ervaring van Jolien met het orthomoleculair consult
Blog
TS Health Experience Centre - this-pain-is-so-exhaustive
Menstruatieklachten; waardoor komt het en wát kun je eraan doen?
Blog
TS Health Experience Centre - Vitamine D
Dit wist je nog niet over Vitamine D!
Blog
TS Health Experience Centre - kruidenbad-2
Kruidenbad
Blog
TS Health Experience Centre - front-view-fit-man-showing-biceps
Magnesium tekort
Blog
TS Health Experience Centre - tired-businesswoman-covering-her-eyes-with-drawn-eyes-paper (2)
Vermoeidheid
Blog
TS Health Experience Centre - pregnant-woman-practicing-yoga (1)
Natuurlijk Zwanger zijn (en worden)
Blog
TS Health Experience Centre - slide_22
Gezond oud(er) worden
Blog