Voor de een verloopt het gemakkelijker dan voor de ander. De een fietst er spreekwoordelijk doorheen met de welbekende ‘zwangerschapsglow’, de ander ligt 9 maanden op bed en ziet niets meer stralen behalve de toilet pot.
Maar ook het traject er naar toe kan een verschil zijn tussen dag en nacht. De een heeft een jarenlang traject achter de rug, de ander keek amper naar zijn partner en had al een positieve zwangerschapstest in handen.
Kortom, zwanger worden en zwanger zijn kan per persoon ontzettend verschillen.
En als het eenmaal zover is, is er één ding zeker. Je kindje gaat een keer geboren worden. Er is er immers  nog nooit een blijven zitten ‘Cheryl’, zei Martin Morrero in de tv-serie Gooische Vrouwen.

TS Health Experience Centre - prenatal-meditation-close-up

De periode voorafgaand aan de conceptie, en tijdens de zwangerschap zijn van essentieel belang voor de gezondheid van jou én je kindje. Ooit wel eens gehoord van de term ‘Detoxify before you Multipy?’ Het idee is om je lichaam te ontdoen van afval- en gifstoffen alvorens er nieuw leven  in je lichaam groeit, een mooie gedachte.

Het is aan te raden zo natuurlijk mogelijk te eten voor jou én je partner gedurende de periode van zwanger worden en zwanger zijn. Zo krijg je zo min mogelijk toxische stoffen binnen, die uiteindelijk tijdens een zwangerschap ook bij het kindje terecht kunnen komen. Denk hierbij aan pesticiden, EDC’s (hormoonverstorende stoffen) en bijvoorbeeld microplastics. Over het laatste is in 2020 nog een heus artikel geschreven, er werden namelijk microplastics gevonden in placenta’s van zwangere vrouwen. Dit betekent dat deze plastics zou klein waren, dat ze via de bloedbaan getransporteerd konden worden. Niet bepaald wat we willen natuurlijk.
Wat je hier aan kan doen door je lichaam (en dat van je kindje) vòòr en tijdens de zwangerschap  optimaal te voeden en verzorgen, ervaar je tijdens onze Natuurlijk Zwanger Experience Day.

Behalve educatie op het gebied van voeding & suppletie, krijg je ook een kijkje in de wereld van Hypnobirthing door een gecertificeerd hypnobirthing trainer, een Workshop Gua Sha gezichtsmassage om stralend je zwangerschap (en de periode erna) door te gaan én yoga oefeningen speciaal afgestemd op zwangere vrouwen. Een dag vol educatie & ontspanning om je zwangerschap op een natuurlijke manier te doorlopen.

De eerstvolgende editie vind plaats op zaterdag 4 februari, wees er snel bij want we hebben maar een aantal plekken beschikbaar!

Bekijk ook onze andere blogs:

TS Health Experience Centre - tired-businesswoman-covering-her-eyes-with-drawn-eyes-paper (2)
Vermoeidheid
Health
Imperdiet et, porttitor at sem
Food
Curabitur arcu erat, accumsan
Food
TS Health Experience Centre - slide_22
Gezond (oud)er worden
Health