Een bad, gewoon een kuip met water óf een wellness moment met een helende werking? Wij gaan voor het laatste. Het is niet voor niets dat een bad al een eeuwenoude vorm van ontspanning én verzorging is. Ben jij benieuwd wat ons kruidenbad voor jou gezondheid kan doen? Lees dan vooral verder..

Cleopatra en Sisi badderden in (ezelinnen) melk, de Romeinen hadden ‘Thermen’ met verschillende temperaturen (frigidarium, tepidarium en caldarium). De Grieken vulden hun bad met organisch zeewater (Thalasso). Naast een vorm van huidverzorging, is het ook een vorm van ontspanning, niet alleen vanwege de warmte maar óók vanwege het inademen van etherische oliën.

De werking van etherische oliën zit ‘m in de connectie met je brein. Door het inademen (inhalatie) van deze sterk geconcentreerde plantenstoffen, wordt de olie door je slijmvliezen opgenomen en passeren ze de bloed-hersenbarrière. Dat wil zeggen; deze stofjes kunnen na inademing invloed uitoefenen op je brein. Je kunt ermee verschillende effecten bereiken, denk aan; meer ontspannen (lavendel, eucalyptus), meer energie (citrusvruchten), kalmer (rozen) of juist alerter (bergamot).

Maar wist je ook dat het nemen van een bad een meditatieve werking heeft? Een badsessie van 25 minuten heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. Je spoelt de negatieve energie letterlijk door het afvoerputje én het bevordert de serotonine aanmaak. Serotonine is een neurotransmitter die zorgt voor een goed humeur, dit ‘feel good’ stofje is tevens de voorloper van melatonine. Dus na een warm bad, zou je ook beter kunnen slapen.

Als je last hebt van je spieren of gewrichten, vermoeidheid, huidklachten of hoofdpijn, kan een (magnesium) kruidenbad uitkomst bieden. Door de warmte van het bad verbetert de bloedcirculatie, wat de spieren verzacht, en door de toevoeging van magnesium badkristallen is het een weldaad voor je lichaam. Magnesium kan het worden opgenomen via de poriën in de huid, waardoor het een magnesium tekort in het lichaam kan aanvullen én een beschermende werking heeft voor de huid.

Nog niet overtuigd? Wij verzorgen de sfeer, denk aan kaarslicht, verse thee, onze karma bites (vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers – ze zijn zó verslavend), magnesium badkristallen en een mix van etherische oliën afgestemd op jouw wensen, jij hoeft alleen maar in bad te stappen. Zien we je binnenkort?

Boek jouw kruidenbad experience hier.

Bekijk ook onze andere blogs:

TS Health Experience Centre - Jolien 1
De ervaring van Jolien met het orthomoleculair consult
Blog
TS Health Experience Centre - this-pain-is-so-exhaustive
Menstruatieklachten; waardoor komt het en wát kun je eraan doen?
Blog
TS Health Experience Centre - Vitamine D
Dit wist je nog niet over Vitamine D!
Blog
TS Health Experience Centre - Marlien ortho
Wat is en doet een orthomoleculair therapeut?
Blog
TS Health Experience Centre - front-view-fit-man-showing-biceps
Magnesium tekort
Blog
TS Health Experience Centre - tired-businesswoman-covering-her-eyes-with-drawn-eyes-paper (2)
Vermoeidheid
Blog
TS Health Experience Centre - pregnant-woman-practicing-yoga (1)
Natuurlijk Zwanger zijn (en worden)
Blog
TS Health Experience Centre - slide_22
Gezond oud(er) worden
Blog